January 6, 2012

portakaldan şeker

portakal kabuklarından şekerleme yaptım dün gece. tarifi şurda gördüm. oralara gitmeye üşenirseniz anlatayım ben, zaten o kadar da komplike bi iş değil.

bi bardak suya bibuçuk bardak toz şeker gibi bi oranla şerbet yapmak gerekiyor, göz kararı da oluyor. kabukları şeritler halinde kesip beyaz yerlerini temizliyorsunuz. şerbet kaynayınca altını kısıp kabukları atıyorsunuz içine. yarım saat-45 dakika sonra kabukları çıkarıp kurumaya bırakıyorsunuz, yapış yapış oluyorlar. 1 saat kadar sonra da toz şekerin içinde yuvarlıyorsunuz kabukları.

limon kabuğundan da olur, greyfurttan da. yapar yapmaz yemesi daha güzel, daha yumuşak oluyorlar.

şekerleme yapmayacaksanız köpek kovucu olarak da kullanabilirsiniz portakal kabuklarını, iki ucundan tutup köpeğin burnuna fıssst yaptırtmak suretiyle.

2 comments:

  1. Ouuv!
    Bu Hırvatistan'ın geleneksel şekerlemesi!

    Harika birşeydir. Ben de yapayım! Süper!

    Yazın aklımdaydı unutmuşum! Süper oldu. Anama da göstereyim, yapsın!

    ReplyDelete
  2. hadi yav?
    bu geriye kalan portakallı şerbetli suyla da bişeyler yapılır herhalde ama ne, bilmiyorum. buraya kadar gelebildim kısıtlı kabiliyetimle.

    ReplyDelete