February 26, 2012

phulka

dışarı çıkıp simit mimit almaya çok üşendim, bi ara bookmark'lamıştım, phulka yapmaya kalkıştım.

2 bardak una 1 çay kaşığı tuz karıştırıyorsunuz, 1 bardak ılık suyu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bi hamur yapıyorsunuz. hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra küçük toplar koparıp merdaneyle açıyorsunuz. açtığınız hamurları önce sıcak tavada biraz pişiriyorsunuz, sonra da doğrudan ateşin üstüne koyup balon gibi şişmelerini sağlıyorsunuz. video koyacağım aşağıya, orda tarif farklı, bi de yağ gibi bi şey sürüyorlar üzerine, oralara takılmayıp nasıl pişirildiğini görebilin diye.

hintlilerle pakistanlıların arasına girmek istemem ama sanırım phulka ve çapati aşağı yukarı aynı şeyler. oraların mutfağında bin çeşit ekmek var, saatlerce tarif okudum bloglardan. aslında dünyanın bu tarafları ekmek bakımından inanılmaz zengin, hititler'de bile tabletlere yazılmış 200 farklı ekmek tarifi olduğunu hatırlatmayı unutmayarak sosyal vazifemi yerine getireyim.

yalnız fırın ve tava rezil oldu, açık havada sacda falan phulka yapmayı hayal ettim. sonra conan'la dağ başındaki hayali evimize ocakbaşı inşa etmeye karar verdik.



No comments:

Post a Comment