January 13, 2014

Afganistan Sofrası

Geçen cumartesi annemlerle Afganistan Sofrası'na gittik. GMK Bulvarı üzerinde, Kızılay tarafına daha yakın, No:24/2'ymiş, binaların ikinci katlarına bakarak yürümek suretiyle bulmak da mümkün. Sanırım aşçısı eskiden Afgan elçiliğinin aşçısıymış, öyle bir elçilik bağlantısı var ama debdebe beklemeyiniz, son derece mütevazi bir yer.


Bencil bir tip olduğum için kendi tarafımdan çektim fotoğrafı. Etyemezler için bu çelav var, bir de yoğurtlu patlıcanlı badenjan burani. İkisi de inanılmaz lezzetliydi, kırıntı bırakmadan yedim. Etyerler için seçenekler daha geniş, çeşitli kebaplar mevcut. Annem karışık kebap tabağı yedi, babam baharatlı maharatlı tavuk baget. Bütün etler çok lezzetliymiş, baharatlı uzun ince bir köfte var, özellikle onu çok beğendiler. 

Sofraya ekmek gelir gelmez "AMA NAN? AMA ÇAPATİ? AMA PİDE?" diye ağladık, pide soran cahil benim, annemle babam daha havalı insanlardır. Yokmuş nan-çapati-pide, çünkü belediye tandır kurmalarına izin vermiyormuş, ikna olmayarak bozulmaya devam ettik. Bildiğimiz tırnak pide de olurdu yani, bu bakkal ekmeğini görünce kalbim kırılıyor benim. 

Tek üzüntümüz bakkal ekmeği olsun gerçi, çok memnun kaldık gıdalardan. Garson da genç bir oğlan, güleryüzlü ve sevimliydi. Yemekten sonra çay geliyor, isteyene normal siyah çay, isteyene demlikte yeşil çay.


Bu yeşil çayın Afganistan'dan geldiğinden şüpheleniyorum, sormayı da unuttum ama içtiğim en güzel yeşil çaydı, berrak ve yumuşak.

Üç kişi yiyip 40-50 lira civarı bir hesap ödedik, ben çelav ve badenjan yemeye giderim gene, yolunuz düşerse bir deneyin.

8 comments:

  1. tam 3 senedir gitsek mi yesek mi derken gidemedik. şu sınav dönemi geçsin bitsin gitsin de gidip yiyiverelim, iştahım kabardı! bir de kurtuluş-kolej arasında uygur mutfağı açıldı haberin olsun :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gidin gidin, güzel yemekler. O demliğin de hepsini için, beni iteleyip durdu annem, bir çanak içebildim, hala üzülüyorum :)
      Haftaya da Uygurlar'a gidelim o zaman biz de, heyecanlandım hemen :)

      Delete
  2. Gelince barabar gidek mi gurban, söz ben de çilavla anjinsan yiyecem, kebap yohtir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gidek gurban, ben liste yapayım bir kenara yoksa unutucaz bu gidilecek yerleri hep :) Yaa olur mu, uzun ince köftelerden ye sen, ben üzülmem :)

      Delete
  3. Aa ben hep buranın önünden geçiyorum ve hep merak etmişimdir. Dur sen bir ara vakit bulup gideyim :D Yemekse konu akan sular durur. Fiyatlar da iyi valla. Genelde bu tarz otantik mekanlarda müşteri "yolunması gereken bir kaz" olarak görülüp fiyatlar köklenir.. İlginç.

    #direntandır

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ay yok, çok kendi halinde bir lokanta, gidince göreceksin zaten, her yer kilim deseni :) Çok akşama kalmadan git, gündüzleri çok gelen giden oluyormuş, bazı şeyler akşama kalmıyormuş.
      #direntandır hakikaten :D

      Delete
    2. O pilav yenecek, üstüne de yeşil çay içilecek ! Nokta.

      Not: Bir ara internette yeşil çayın tansiyonu yükselttiğini okumuştum. Doğru mudur ki o_O

      Delete
    3. Ya annem de aynı şeyi söylüyor, doğru olabilir. Ama bu, o sallama yeşil çaylara göre daha hafifti. Tabi biraz da çayın altına ne kadar yemek yeneceğiyle de alakalı olabilir :)

      Delete